Joi, 24 Mai 2018 06:45

Conferința științifico-practică - "Febra la copii, viziune actualizată".

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Colectivul IMSP SCMC nr.1, de comun cu colaboratorii Clinicii universitare, Departamentul Pediatrie USMF "Nicolae Testemițanu", s-a întrunit în data de 23 mai curent la Conferința științifico-practică, avînd ca tema generală "Febra la copii, viziune actualizată". S-au adus în discuție noile prevederi din domeniu, inclusiv actualizările operate în ghidurile de conduită clinică la nivel international. Doamna Ala Holban, dr.șt.med., conferențiar universitar, a prezentat mai multe aspecte ce țin de noile viziuni asupra conduitei clinico-diagnosticei și de tratament al febrei la copii, iar dna Natalia Ganușceac, medic pediatru al clinicii, a venit cu prezentarea unui caz clinic de febră persistentă la un copil în vîrstă de 3 ani. Cu cmpletări și comentarii vis-a-vis de caz a intervenit si șefa secției, unde a fost spitalizat copilul, dna Lucia Galupa, care a menționat importanța lucrului în echipă în procesul de asistență consultativ-diagnostică, acordată copiilor în cadrul instituției. Informațiile prezentate au trezit mai multe întrebari și discuții, fiind înalt apreciate de către participanții la conferință, la care au fost prezenți specialiștii Clinicii Universitare IMSP SCMC nr.1 , iclusiv medicii-rezidenți pediatri.

Administrația IMSP SCMC nr.1, în persoana directorului, dnul Ștefan Calancea și vicedirectorului, dna Aliona Rotari, au apreciat mult implicarea tuturor participanților atât în cadrul evenimentelor de educație medicală continuă organizate, cât și în acordarea asistenței medicale de calitate copiilor în cadrul Clinicii.

Programul a fost coordonat de către Ala Holban, șef clinică, conf.univ. și Aliona Rotari, vicedirector medical IMSP SCMC nr.1. 

Citit 159 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iulie 2018 05:19
Tatiana Nicolai

E-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Login pentru a posta comentarii

Informaţii în completare