Miercuri, 11 Iulie 2018 08:39

NU PERMITEM DENIGRAREA NEARGUMENTATĂ A ACTIVITĂȚII INSTITUȚIEI!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

        Din pacate, ne confruntam zilnic cu situații de conflict create de catre pretinsul pediatru, Mihai Stratulat care, din câte cunoaștem, este neonatolog de specialitate, dar nu a activat în această calitate în instituții medico-sanitare publice niciodata. Totodata, permanent, inclusiv prin postarea de astazi pe facebook, acesta blameaza nu doar cadrele medicale din IMSP, dar si intregul sistem de sănatate din Republica Moldova.

       În aceste condiții, chiar și cu eforturi mari din partea administrației instituției și a întregului personal încadrat, se pereclitează activitatea adecvată de zi cu zi, existând multiple dificultăți de comunicare cu pacienții, majoritatea fiind neargumentate.

     Cu toate acestea, spre deosebire de dl Mihai Stratulat, nu ducem un Registru al tuturor cazurilor nefericite de copii bolnavi, care ajung în stare grava și foarte gravă la spital dupa consulațiile   acestuia. Dar nici nu considerăm necesar acest lucru, din moment ce toate eforturile noastre în procesul de asistență medicală copiilor sunt în corespundere cu practicile actuale în domeniu, fapt confirmat și prin multiple mulțumiri ale pacienților noștri, dar și prin numeroase evaluări ale activității instituției, conform prevederilor în vigoare, efectuate de structurile abilitate și specialiști consacrați.

     Menționăm, că IMSP SCMC nr.1 acorda asistență medicală urgentă copiilor de vârstă fragedă cu afecțiuni respiratorii acute și boală diareică acută, majoritatea constituind-o copii sugari, în vârstă de până la 1 an. Anual se sptalizează/oferă asistență consultativ-diagnostică la circa 8000 copii din municipiul Chișinău și republică. Asistența medicală acordată se încadrează întocmai în prevederile actelor normative în vigoare, inclusiv sistemul DRG, care permite încadrarea/clasificarea statistică a stărilor patologice cu care se spitalizează pacienții, precum și evidența sistemică a acestora. Spre cunostința dlui Stratulat, codificarea cu diagnosticul de Pneumonie, comparativ cu alte afecțiuni respiratorii, nu sporeste costul cazului tratat, fapt ce l-ar fi cunoscut, daca ar fi activat în acest sistem. În acest context ne întrebăm, care este nivelul de expertiză/competență profesională a domnului Mihai Stratulat, care-i permite să facă analiza activității medicilor pediatri consacrați nu doar din instuituția noastră, inclusiv cadrelor universitare, precum și întregului sistem de sănătate din țară?

     Regretăm faptul, ca dnul Stratulat utilizează mijloace ieftine pentru a se promova personal, inclusiv prin asocierea permanentă a numelui tatălui său, ofensând neargumentat întreaga comunitate medicală.

     Vom utiliza toate mijloacele posibile pentru a ne apara imaginea instituției, inclusiv a cadrelor medicale.

Citit 3367 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2018 06:46
Tatiana Nicolai

E-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Login pentru a posta comentarii

Informaţii în completare