Luni, 19 Noiembrie 2018 12:56

Ziua Mondială a Pneumoniei - 15 noiembrie 2018 Recomandat

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În contextul Zilei mondiale a pneumoniei, în data de 15 noiembrie curent, cu suportul și participarea nemijlocită a clinicii universitare USMF "Nicolae Testemițanu" cadrele medicale din cadrul IMSP SCMC nr.1 s-au întrunit la Conferința științifico-practică, avînd ca tema generală "Pneumonia comunitară la copii ( aspecte de conduită și diagnostica reflectate în ghiduri și politici internaționale)".

       Dna profesor universitar, doct.hab.med. Ala Donos, a prezentat principalele argumente privind importanța problemei puse în discutie, precum si principalele prevederi în domeniul respectiv.

     Programul a inclus informații actualizate privind situația epidemiologică actuală privind pneumonia în Republica Moldova și la nivel international, particualritățile clinico-evolutive, de diagnostic si tratament ale acestei patologii.

          Directorul clinicii universitare IMSP SCMC nr.1, Dr. Conf. Ala Holban, a facut o caracteristică evolutivă a problemei discutate, punctând momente și conexiuni importante pentru specialiștii pediatri din clinică și pentru rezidenții pediatri, prezenți la eveniment.

       Administrația IMSP SCMC nr.1, în persoana vicedirectorului, dna doctor Aliona ROTARI a subliniat importanţa colaborării în cadrul clinicii universitare, a lucrului în echipă în procesul consultativ-diagnostic, precum și implicarea tuturor în pregatirea și desfășurarea conferințelor științifico – practice, instrument foarte eficient în consoldarea continuă a capacităților profesionale ale medicilor.

Citit 49 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2018 07:39
Tatiana Nicolai

E-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Mai multe din această categorie: « "Convulsiile la copii, viziune actualizată".
Login pentru a posta comentarii

Informaţii în completare