Marți, 18 Noiembrie 2014 11:46

Proiectul ARTERAPIA – decor inedit al spitalului nostru

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

ARTERAPIA este proiectul asociației Klumea, fondatoarele căreia, Nata Albot și Viorica Nagacevschi, și-au propus ca obiectiv colectarea de fonduri pentru animarea spațiilor din spitalele pentru copii din țară.

 

 

„Este o acțiune de caritate pe care o inițiem ca beneficiar al tuturor proiectelor noastre din această vară: Festivalul Tradițiilor Dulci – Mai Dulce, LAVENDER FEST și IA MANIA”, spune Nata Albot.

Decorarea spitalelor într-un mod artistic și creativ este o practică foarte des întâlnită în numeroase spitale din S.U.A. și Marea Britanie, ce angajează artiști care să le regândească designul, astfel încât acestea să capete un rol terapeutic și să transforme interacțiunea pacienților cu instituția sanitară într-o experiență mai ușor de gestionat, pozitivă și care implică un factor de stres mai mic.

arterapia 01

Prima instituție medicală care urmează să fie decorată în cadrul proiectului ARTERAPIA va fi Spitalul Clinic Municipal Pentru Copii Nr. 1, de pe strada Serghei Lazo. „Atmosfera spitalelor din Moldova face din aceste instituții niște locuri de temut. Și într-adevăr, instituțiile medicale ar trebui să fie cât mai puțin prezente în viața noastră. Cu toate acestea, uneori problemele de sănătate ne aduc la ușa spitalului și de ce oare o asemenea vizită nu ar lăsa impresia de parcă ai fi fost într-o poveste? Credem că prin contribuția și efortul fiecăruia dintre noi șederea micuților în spital poate fi puțin mai plăcută, dacă vor fi înconjurați de această atmosferă frumoasă”, a mai adăugat Nata Albot.

Citit 127 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2016 09:52
Editor IMSP

relatii cu publicul al IMSP

E-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Mai multe din această categorie: 12 mai ZIUA ASISTENTULUI MEDICAL »
Login pentru a posta comentarii

Informaţii în completare